tiistai 26. helmikuuta 2013

Viikkosuunnitelmia, palautetut viisumit ja matkajännitystä

Jännitys liennittyi eilen, sillä iltakokouksessa saimme vihdoinkin viisumimme takaisin Azerbaidzhanin Ruotsin lähetystöstä. Ainakin allekirjoittanut jännitti kovasti, sillä olin perinteisen hirveän talvi-influenssan kourissa täyttäessäni viisumihakemusta ja pelkäsin unohtaneeni jotain.
Kaikki on kuitenkin hyvin.

Matkaohjelma lupailee seuraavanlaista.
Maanantaina useat meistä saapuvat aamuyön aikaan. Ohjelma on sen vuoksi aamusta väljähkö, mutta jo puolilta päivin suuntaamme kohti Azerbaijan Diplomatic Academya.

Tiistaina aamulla ohjelmassa on muun muassa State Oil Company of Azerbaijan Republic.

Keskiviikkona lähdemme retkelle Agsun kaupunkiin ja tutustumme granaattiomenamehutehtaaseen, AZ-Granata LLC:n. (http://azgranata.az/en), jossa meitä odottaa ainakin kierros mehutehtaalla ja sen toimintaperiaatteisiin syventyminen.

Torstaina lähdemme taas Bakun ulkopuolelle, ohjelmassa on Gobustan luonnonpuisto ja mutatulivuoret.  Käymme myös paikallisessa moskeijassa ja tutustumme kelluviin öljynporauslauttoihin Garadag-kylän lähistöllä. Käymme myös päivän aikana tutustumassa Wärtsilän suomalaisiin työntekijöihin ja heidän kokemuksiinsa Azerbaidzhanista.

Perjantaina olemme edelleen retkellä. Pääsemme Janardagiin ja Abscheronin luonnonpuistoon.

Viikonloppu luvattiin pitää ohjelmavapaana, sillä osan kotimatka alkaa jo lauantaina. Osa palaa kotiin vasta sunnuntai-iltana.

Ohjelman lisäksi jännitämme muutakin, millaista on ruoka, millainen on kaupunki, mitä kaikkea siellä voi tehdä, ketä kaikkia tapaamme, onnistuvatko matkamme, paljonko rahaa tarvitaan ja muuta.
Matkakuume kasvaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti