keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Azerbaidzan, kaiken ja kaikkien synnyinmaa

Opiskelijat ovat nyt päässeet tutustumaan Bakuun. Toiset saapuivat sunnuntaina Istanbulista, myöhempi porukka taisteli tiensä läpi setäjoukkojen ja aamuöisen aution vanhan kaupungin hotellille.

Maanantai 4.3. valkeni nopeasti. Väsynyt bloggaaja jätti aamun ensimmäisen, vapaaehtoisen, ohjelman väliin, ja liittyi metromatkailun jälkeen kera toisen väsyneen, muiden joukkoon ADAlla. ADA on Azerbaidzanin diplomaattinen akatemia, jonka rakennukset olivat moderneja ja upeita verrattuna röttelöiseen valtion yliopistoon, jossa toiset olivat käyneet. Tutustuimme ADAan vararehtorin opastuksella.

Tämän jälkeen meidät noudettiin viiden tunnin kaupunkierrokselle. Oppaanamme 73-vuotias rautapapparainen kuljetti meitä minibussillaan läpi kaupungin. Näimme niin vanhan kaupungin, ikuisen tulen muistomerkin, flame towerit sekä muita merkittäviä bakulaiskohteita.

Jalat alkoivat olla rakoilla ja mieliala matalalla, kun pääsimme vihdoin Sirvansah-nimiseen ravintolaan. Joukkoomme liittyi Suomen kunniakonsuli ja nautimme meze-tyyppisen aterian viineineen ja jälkiruokineen. Taustalla soi elävä perinteinen azerimusiikki.

Illan päättii iltakävely hotelliin vanhaan kaupunkiin ja pään painaminen tyynyyn!



Sirvansah restaurant served us a traditional meal.


Rainy day time Baku and the majestic Flame towers. Still in progress and obviously empty of any inhabitants.



Our awesome tourguide.



Flame towers photographed from the old town. Interesting opposites.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti