maanantai 25. maaliskuuta 2013

Naistenpäivä

Perjantai oli todellinen unelma naisille, sillä 8.3 oli Azerbaidzhanissa valtion virallinen naistenpäivä. Pariskunnat kulkivat onnellisena ympäri kaupunkia lahjojen ja kukkien kanssa. Ryhmämme miespuoliset jäsenet ottivat niin ikään päivän huomioon ja hemmottelivat tyttöjä kukilla ja makeisilla.
Päivän teemana olivat paikallinen kulttuuri ja energiatalous. Suuntasimme amerikkalaishenkisellä koulubussilla Bakun ulkopuolelle tutustumaan mm. Samovar-museoon ja maakaasukenttiin.

Samovar-museossa oli satoja eri kohteita ihailtavaksi. Jo Neuvostoliiton aikoina samovareilla oli tärkeä merkitys paikallisessa kulttuurissa, mikä näkyi myös museossa.



Museon yhteydessä oli myös historiallinen teemapuisto, jossa tutustuimme muun muassa mattojen tekoon. Pihapiiriä säväyttivät suloiset eläimet, joissa riittikin ihmeteltävää. Suomalaiset turistit kiinnostivat paikallisia kovasti, ja pienet lapset seurasivatkin meitä innokkaasti koko matkan,
Kylmä tuuli viilensi päivää, ja reippaan ulkoilun jälkeen pääsimme virkistäytymään teelle ennen suuntaamista maakaasukentille. Tuuli oli hyvin voimakas, joten visiitti jäi pikaiseksi luonnonilmiön ihasteluksi. Näkymä oli hyvin kaunis pimenneessä illassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti